Bergensbanen

Kylling Bru / Norge / Ditt arrangement starter allerede på stasjonen / Best på togreiser / Eventyr på skinner / Togcharter / Togcharter.no
Ingress bilde 0

Bergensbanen

Europas mest spektakulære jernbanestrekning!

Bergensbanen ble kåret til en av verdens vakreste og mest spektakulære jernbanestrekninger. Det vil si at i det øyeblikket man  tar plass i togesetet, så tar man samtidig del i en av Europas mest spektakulære opplevelsesmaskiner. En skinnegående opplevelse som kan ta pusten fra de fleste…

Utenlandske korrespondenter skamroser Bergensbanen, og Chicago Tribune kåret Bergensbanen til en av «de ti fineste jernbanestrekningene i hele verden». Det er derfor ikke en hvilken som helst transportetappe mellom to vilkårlige byer man snakker om. Bergensbanen er en nasjonalhelligdom på lik linje med norske fjorder og fjell. Navnet rører ved noe av den nasjonale stoltheten, og sånn sett har de fleste nordmenn et forhold til Bergensbanen, enten de har reist på Bergensbanen eller ikke.

Togcharter.no byr på det norskeste av det norske, og vi tilrettelegger for nettopp din gruppe. Enten du ønsker å stoppe på Finse og oppleve Hardangervidda, eller reise hele strekningen til Bergen eller Oslo. Kanskje med guide som en del av en gruppereise i de rutegående togene. Eller kanskje med eget chartertog… For næringslivs- og event-segmentet er mulighetene mange… Og ikke minst – det er i tråd med det grønne skiftet!

Alle våre arrangementer begynner før du går på toget – på stasjonen!

Vi kan ordne rød løper, jernbanens hornmusikk, bobler i glasset eller noe annet som passer inn i ditt tema for dagen.

Vel ombord vil turen vestover på Bergensbanen by på en skinnegående opplevelse som kan ta pusten fra de fleste, strekningen er tross alt kåret til en av de mest spektakulære – og vakreste i verden. Her kan du nyte norsk fjellheim med gnistrende sol og blanke vann eller kanskje snøstormer og dramatikk utenfor vinduet?

Allerede på Hønefoss er det muligheter – Båttur på Tyrifjorden, eller teambuilding og samling på Sundvollen Hotell. Om man er ute etter båttur kan man også få dette til på Krøderen, sammen med et stopp på Gulsvik stasjon. Her kan vi også diske opp med lokal mat. Kanskje det kunne passe med et stopp for lokal underholdning på stasjonen sammen med lokale delikatesser? Sang, diktlesing, musikk. Maten kan vi også få ombord sammen med god drikke.

Litt lenger opp i dalen ligger Flå. Hva med et event i Bjørneparken? Her er kan du se bjørn, gaupe, ulv og elg på nært hold. De har også to amurleoparder, 30 krokodiller, slanger og mye annet! I samarbeid med Bjørneparken kan vi lage en samling litt utenom det vanlige.

Gol ligger bare en halv time med buss fra Hemsedal. Vi kan chartre buss og få hele gjengen opp til en av de beste ski destinasjonene i Norge. Her kan ditt event kombineres med ski, snøscooter, aking og god mat i nydelige omgivelser. Hemsedal kan også by på en rekke aktiviteter høst, vår og sommer. Foruten fotturer og stisykling kan Hemsedal tilby fossejakt, go-kartkjøring, golf, klatring, Via Ferratta og mye mer.

Ikke langt fra Gol ligger også Storefjell 1001, et høyfjellshotell som er en av Norges største hotell med muligheter for store konferanser og samlinger med chartret tog til fjellet.

Geilo

Også her – selvsagt flotte skimuligheter, men veldig mye mer: Husky barmarkskjøring, hesteridning, vinsmaking og ikke minst 1100 meter zipline som setter høydeskrekken på prøve!

Midt oppe på vidda ligger Finse, som er Norges høyeste stasjon 1222 moh. I disse bilfrie omgivelser kan du følge i fotsporene til de store oppdagerne. Både Nansen og Amundsen brukte Hardangervidda som treningsområde før sine ekspedisjoner, med base på Finse. Hva med et foredrag om begge og deres tilknytning til stedet? Om man vil ha et tema om helter kan man også snakke om de virkelige heltene – rallarene, de som bygget Bergensbanen. Rallarmuseet kan være et fint bakteppe for et arrangement. Foruten god, lokal mat kan man også smake øl fra stedets mikrobryggeri eller gå på tur til blåisen som siger ned som en sakte elv fra Hardangerjøkulen. Eller hva med å ta med hele bedriften på sykkel langs den kjente rallarveien? Om vinteren er det naturens egen forestilling som er attraksjonen. Mye snø, storm og uvær kan være fascinerende når det observeres i trygge omgivelser. De tøffe kan prøve seg på et kurs i skiseiling ute på isen.

Ved Myrdal kan man bytte over til den flotte Flåmsbanen som er en attraksjon i seg selv. Prøv gjerne en lunsj ved vakre Vatnahalsen hotell som ligger like ved Myrdal. Fra Myrdal kan du sykle ned til Flåm om du ikke vil ta toget. Men vi anbefaler Nordens lengste zip-line! 

Vi kan tilby en vakker rundreise med Flåmsbanen og videre med båt til Bergen. Et annet alternativ er å ta Flåmsbanen tur/retur. Uansett så pleier vi å anbefale å gjøre som engelske lorder og annet fint folk har gjort før oss, nemlig overnatte og spise middag på historiske Fretheim hotell fra 1896. Dersom det er av interesse kan vi også få et øl-foredrag og omvisning/smaking i Ægir bryggeri som ligger rett ved hotellet.

Selve togreisen går fra høyfjellsstasjonen Myrdal ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden og er en av verdens bratteste jernbanestrekninger på normalspor: nesten 80% av strekningen ligger i 55% stigning. Vendeltunnelen går i en spiral inn og ut av fjellet, og er et imponerende stykke ingeniørkunst. Den 20 km lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgarder som klamrer seg fast i fjellsidene. Toget stopper ved den kjente Kjosfossen, et 93 meter høyt fossefall.

Nede ved Aurlandsfjorden kan vi tilby Rib opplevelser og fjordcruise med lunsj underveis. Den smale og spektakulære Nærøyfjorden er omkranset av bratte fjellsider med snødekte topper som rager over 1800 meter, med brusende fossefall og idylliske grender langs fjorden. Dette er et område som er vurdert til verdens vakreste fjellandskap og som står på UNESCO’s verdensarvliste.

Eller hva med å besøke Njardarheimr? «Viking Valley» er et levende kulturhistorisk anlegg, bygd tematisk som en Vikingby. Her skal vikingtida og vikingenes spennende historie formidles helt uten museumspreg. Etter en skikkelig vikinglunsj med lokale råvarer kokt på vikingvis skal vi oppleve hvordan det var å være viking. Blant annet vikingenes reiser, båtene deres og forstå hvordan vikingetida har satt sine dype spor i vår historie.

Ellers er Myrkdalen med Vestlandets største skianlegg en spennende overnattingsmulighet i nærheten. Her tilbys også en rekke aktiviteter sommer som vinter.

Ta toget videre til Voss!

Hva med å spise på restauranten med panoramautsikt – Hangurstoppen? Med sine 310 sitteplasser er dette Voss ‘største restaurant. Ta gondolbanen til toppen, dette er noe alle vil huske!

Voss er blitt kjent som Norges «ekstremsporthovedstad». Her er det meste mulig, både sommer og vinter. Hva med å prøve fallskjerm innendørs i en vertikal vindtunell?

Og til slutt, det går selvsagt an å ta toget helt til Bergen. Her kan vi lage en flott middag på byens tak – Fløien. «Høyt, fritt og ekte» som de selv sier. Også i Bergen kan vi tilby fisketur, fjordcruise eller rib og eventuelt kombinere med buss til Flåm og tog derfra. Bergen har jo også mye annet å tilby med lokale guider og sin Hansa historie.

God tur! Ta kontakt for mer inspirasjon, dette er bare en liten smakebit av hva vi kan tilby!

Kombiner med:

Bergensbanen kan kombineres med så mye: Flåmsbanen, cruise på Nærøyfjorden, Skikjøring fra Vatnahalsen, Nordens lengste ZIP Line, Rib, El sykkel, gondolbane i Voss, fisketur i Bergen, fest middag på Bergens tak – Fløien og mye mye mer