Togbaner

Illustrasjonsbilde / Togskinner / Ditt arrangement starter allerede på stasjonen / Best på togreiser / Eventyr på skinner / Togcharter / Togcharter.no
Ingress bilde 0

Togbaner

En liten oversikt

Norge har et spektakulært banenett, med fantastiske opplevelser som spenner fra det ville høyfjellet til fjæresteinene langs kysten. Men ikke nok med det. Med Togcharter kan du også oppleve Sverige. For også vårt nærmeste naboland byr på spennende tog-opplevelser…

Ring oss for en prat om de mange chartertog-mulighetene som finnes!

Togbaner i Norge


Raumabanen

Bli med på en opplevelsestur med tog gjennom vakre Romsdalen, med de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge! Raumabanen passerer velkjente attraksjoner som Kylling Bru og Trollveggen. Strekningen er 114 km lang, og tar 1 time og 40 minutter. Det er forbindelse videre fra endestasjonen Dombås og videre med NSB Regiontog på Dovrebanen til Oslo eller Trondheim.

Det er to faste togavganger morgen og ettermiddag fra Åndalsnes, hele året. Tar du morgentoget fra Åndalsnes kl 09.30 får du 3 timer til rådighet på Dombås før returtoget går kl 14.04. På Dombås anbefaler vi å besøke krigsminneparken og ta en god lunsj på Frich’s kafé.

Distanse: 114,2 KM
Varighet: CA. 1 timer og 20 minutter
Hvor: Fra Dovrebanen til Åndalsnes
Broer: 103
Åpnet: 1924

Ofotbanen

Nord-Norges skjulte perle er jernbanestrekningen mellom Narvik og Kiruna der turen går gjennom et unikt, vakkert og skiftende landskap. Den går mellom Narvik og Vassijaure grensestasjon, selv om de fleste togene går helt til Stockholm via Kiruna. Unn deg en togtur med Ofotbanen i et variert landskap. Turen tar deg med fra fjord til fjell – med en utsikt som som nærmest tar pusten fra deg.

I dag omtales Ofotbanen som en av de mest spektakulære jernbanestrekninger i verden – og ble av forfatter Ernst Didring beskrevet som «Verdens åttende underverk».

Distanse: 43 KM
Varighet: CA. 2 timer og 40 minutter
Hvor: Fra Narvik til Svenskegrensen
Tunneler: 20
Åpnet: 1902

Nordlandsbanen

Nordlandsbanen, den 729 km lange jernbanestrekningen fra Trondheim til Bodø. Banen er dieseldrevet i hele sin lengde. Nordlandsbanen er ikke bare Norges lengste strekning, den er også kåret til en av verdens vakreste togreiser av Lonely Planet. Turen byr på en unik reise gjennom natur og kultur, og nettopp derfor ble Nordlandsbanen valgt som sakte TV-konsept av NRK i programmet «Nordlandsbanen minutt for minutt» i 2018.

I Nordlands største by finner du en rekke severdigheter det er verdt å få med seg. Om du ikke stoppet på nærmeste stasjon Tverlandet for å få med deg Saltstraumen, finner du en rekke transportmuligheter til nettopp en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer fra Bodø. Strømmen er et fascinerende skue, både fra land og i båt med en lokalkjent båtguide.

Distanse: 726 KM
Varighet: CA. 10 timer
Hvor: Fra Trondheim til Bodø
Broer: 293
Tunneler: 154
Åpnet: 1962

Dovrebanen

Dovrebanen går fra Oslo til Trondheim gjennom Gudbrandsdalen og over den mektige fjellområdet Dovrefjell. Dovrebanen er totalt 548 km lang og tar deg gjennom noen av Norges beste nasjonalparker, fjell og naturskjønne attraksjoner.

Frem til Lillehammer opereres banen av Vy, mens SJ Nord opererer resten av strekningen. Dette er den nasjonale hovedforbindelsen mellom Østlandet og Trøndelag. Frem til Hamar og Lillehammer er det en rekke spennende reisemuligheter med tog. Hunderfossen, Vinstra, Otta og Dombås er kjente destinasjoner i Gudbrandsdalen. Dovrefjell med Hjerkinn og Kongsvoll og Oppdal er også spennende reisemål.

Toget opererer også som nattog med sovekupeer. Dovrebanen stopper ved Dombås, og her kan du bytte tog til Raumabanen som går videre til Åndalsnes.

Distanse: 548 KM
Varighet: CA. 7 timer
Hvor: Fra Eidsvoll til Trondheim
Stasjoner og holdeplasser: 28 stasjoner
Åpnet: 1921

Bergensbanen

Bergensbanen er Nord-Europas høyestliggende jernbanelinje, hvor cirka 100 km av denne går gjennom vilt fjellandskap. Finse er høyeste stasjon, beliggende 1222 moh. Bergensbanen krysser både Langfjellene og Hardangervidda og ble kåret som en av de 20 beste jernbaneopplevelsene i verden i 1999.

En fantastisk reise mellom Oslo til Bergen. Hallingdal med destinasjoner som Gol, Hemsedal, Geilo og Finse. Fra Myrdal, vest av Finse, grener den spektakulære Flåmsbana av ned mot Flåm. Voss er en spennende destinasjon med hoteller i gangavstand fra jernbanestasjonen. Langs Bergensbanens høyfjell finner du også Rallarvegen

Distanse: 500 KM
Varighet: CA. 6 timer
Hvor: Fra Oslo til bergen
Høyeste punkt: 1237MOH (vest for Finse)
Åpnet: 1909

Se forslag på reiser med Bergensbanen

Rørosbanen

Dette er Norges eldste stambane, og går fra Hamar via Røros til Støren. Banen er knyttet sammen med Dovrebanen både på Hamar og Støren. Røros er et flott reisemål, byen står på Unescos verdensarvliste.

Randsfjordbanen

Dette er en av Norges eldste baner, og går mellom Hokksund og Hønefoss. Fra Hokksund grener Sørlandsbanen av mot Stavanger, og i Vikersund grener veterantogbanen Krøderbanen av til Krøderen. Fra Hønefoss går Bergensbanen videre mot Bergen. Fra Hønefoss går det også en sidelinje til Roa og Gjøvikbanen.

Vestfoldbanen

Denne banen går fra Drammen til Skien, og tar deg gjennom idylliske Vestfold med blant annet Tønsberg, Sandefjord og Telemark med byene Porsgrunn og Skien samt turer på Telemarkskanalen. Vestfoldbanen byr på en rekke spennende muligheter for charter.

Sørlandsbanen

Sørlandsbanen går fra Drammen via Kristiansand til Stavanger, og knytter Oslo sammen med Sørlandet via Drammensbanen. På Nelaug grener Arendalsbanen av mot Arendal. Det er også mulig å nytte Sørlandsbanen i kombinasjon med en kort busstur til de øvrige Sørlandsbyene. Fra Egersund til Stavanger går Jærbanen, som er en del av Sørlandsbanen

Østfoldbanen

Østfoldbanen går fra Oslo S til riksgrensen til Sverige ved Kornsjø. I Ski deler banen seg i Østre og vestre Linje, som løper sammen i Sarpsborg. Dette er også banen som bringer deg til den spennende svenske byen Gøteborg.

Gjøvikbanen

Gjøvikbanen går mellom Oslo og Gjøvik. Banen går gjennom Nordmarka frem til Hadeland og Gjøvik. På Roa grener det av en sidelinje til Hønefoss. Rett ved jernbanestasjonen på Gjøvik ligger Skibladner og venter sommerstid.

Kongsvingerbanen

Kongsvingerbanen går fra Oslo S via Lillestrøm Sørumsand, Årnes og Skarnes til Kongsvinger, og videre til svenskegrensen og Charlottenberg. Dette er også banen som bringer deg til Stockholm. Fra Lillestrøm fører Gardermobanen til Oslo Lufthavn og Eidsvoll. Fra Kongsvinger grener Solørbanen av mot Elverum.

Togbaner i Sverige


Nattåget til Norrland

Har du lyst på en spektakulær reise i Nord-Sverige? Da er anbefalingen å ta turen fra Stockholm til Narvik via Umeå, Luleå, Kiruna, Riksgrensen og Abisko. En fantastisk reise med enkle tilslutninger fra Norge. Nattogene har også forbindelse til Luleå og til Haparanda ved den svensk/finske grensen  med reisemuligheter med buss og tog inn i Finland.

Norrtåg

I Nord-Sverige er det flere muligheter for gode opplevelser. Fra Sundsvall i sør til Kiruna i nord, med to forbindelser inn mot den norske grensen:

  • Umeå-Sundsvall
  • Sundsvall-Storlien
  • Umeå-Lycksele
  • Umeå-Luleå
  • Luleå-Kiruna
  • Umeå-Vännäs
  • Luleå – Boden
  • Luleå – Haparanda og videre med buss til Finland.